14 dní do porodu

03.03.2012 18:56

 

    ...Jako spousta jiných lidí se i my těšíme na víkend a na to, že nebudeme muset vstávat brzy ráno abychom byli včas v práci. I dnes jsme plánovali si přispat o pár minut déle. Anabel však byla proti. O půl čtvrté začala stepovat u postele tak urputně, že ji Pavla šla pustit na chviličku ven. To samé zopakovala o dvě hodiny později. Opět jsem akci úspěšně zaspal, takže povinnost vyslyšet přání Anabelky padla zase na Pavlu. Nemá to holka lehké.

 

    Sobota nám umožňuje více sledovat naši maminu. Nic moc zajímavého ale vysledovat nejde. Jen polehává, žebrá laskominy anebo se věnuje sama sobě.

 

    Dnes bylo venku krásně. Teploměr ukazoval jen pár stupňů, ale sluníčko už bylo pořádně cítit. Taková předzvěst pravého jara. Anabel si polehávala na zahradě, bedlivě hlídala aby měla vždy alespoň jednoho z nás v dohledu, pár krát donesla míček. Když jsem ji ho kousek odhodil, koukala za ním s viditelnou otázkou v očích: „Mám pro něj jít?“ Odpověděla si záporně a šla si lehnout.

 

Co se děje v bříšku?

 

    Bříško už je doslova přeplněné štěňátkami. Je napnuté, a při troše štěstí jde rozeznat občasný pohyb tvorečků. Jejich váha již dosahuje 75% porodní váhy

                          Fotografie plodu ve 48 dni březosti