16

01.03.2012 14:32

 

...Dnes nám začalo meteorologické jaro. Dnes nám začal nový měsíc – březen. Dnes nás Anabelka probudila o půl čtvrté. Ty nastávající maminy jsou děsné!

 

Studiem věcí kolem hárání, březosti a porodů fen jsme se dozvěděli že porod může nastat v období mezi 59 až 67 dnem. Trošku nás z toho mrazí, protože kdyby porod začal už ten 59 den tak by to znamenalo že by to bylo už 12. 3.. Za 10 dnů!!! Musíme tedy od tohoto data zajistit nějaké hlídání. Někoho kdo bude po ruce, koho Anabelka dobře zná a někoho kdo by v případě že porod začne nás okamžitě odvolal ze zaměstnání.

 

Neustále Anabelku pozorujeme a srovnáváme s „těhotenským“ kalendářem který mám k dispozici. Ten je ale pro jinou (velikostně obdobnou) rasu. Podle něj se nám Anabel zdá být ve vývoji březosti trochu popředu.

Bříško má již skoro celé olysalé a bradavky jasně viditelné. Ze struků občas vyteče trošku mlíčka. I když se Anabelka olizuje, pomáháme ji s hygienou.

 

Je stále více nervozní, přítulná, a stále více vyžaduje naši pozornost (nejen přítomnost).

 

Od doby kdy jsme ji začali dávat calciové tabletky to bylo včera poprvé co nebyl problém z jejich užíváním. Vždy jsme ji dali jeden piškot a pak tabletky, přidrželi tlamu a dali ji zapít tabletku ze sklenice. Včera snědla piškot a sama si z ruky vzala tabletky.

 

Koukali jsme na ni jako opaření. Co my to máme za psa? Sám baští léky.....