2 dny do porodu

13.03.2012 11:19

 

    ...nedělí nám začala doma všeobecná mobilizace. Anabelka je v tomto režimu neustále pozorována, prohmatavávaná, omazlovávaná, opečovávaná... Máme zajištěnu neustálou přítomnost někoho v domě. Z potřeb, které jsme se rozhodli pořídit nám chybí jen pokojový teploměr, který už téměř dva týdny kupujeme a v obchodě na něj vždy úspěšně zapomínáme. Ráno a večer, ale i někdy přes den měříme Anabelce tělesnou teplotu a myslím že mluvím za všechny, že vždy, když naměříme přes 37,5, se v nás mísí pocit úlevy s pocity zklamání. Prostě se věcí, které jsou neodvratitelně před námi trošku bojíme, trošku chceme aby už bylo po nich, a hlavně se strašně moc těšíme.

 

    Každý den někde do nějakého serveru či novin dávám inzeráty na zamluvení štěňat. Ohlas je však menší než malý a tak ke starostem z porodu přibývají starosti co s tím celým bílým nadělením. Plánujeme sice, že si necháme jednu fenečku a k ní pořídíme ještě cizího pejska, ale kdyby nám měl zůstat najednou celý vrh, asi bychom snad zešíleli. Nebo ne?

 

    Z Anabelky je ten nejlenivější tvor pod sluncem. Když náhodou zrovna neleží, tak se zrovna přemísťuje na místo kde si lehne.

Více než kdy předtím se jí nelíbí, když někoho z nás slyší mluvit hlasitěji než je zvykem. Tedy spíš mi to přijde, že rozeznává vyčítavý tón v hlase (hlavně Pavly). Taky reaguje na prudké pohyby, nebo i vřelejší objetí. Je přímo alergická na gestikulaci prsty. To se před nás posadí a hned nás štěkotem začne vychovávat. Ne a ne se pak uklidnit.

 

    Někdy tuto situaci se zájmem vyvolám uměle. Obejmu Pavlu a s mlasknutím jí plácnu po zadečku. Reakce Anabelky na sebe nenechá dlouho čekat. „Přiběhne“ (dá-li se její současný pohyb nazvat během) k nám a s velkou razancí v hlase začne štěkat. A štěká směrem na Pavlu, což je pro mne velice zajímavé. Vím, že pejsci vidí v objetí určitý zápas, při nejlepším hru, ale důvod proč štěká jen na Pavlu mi zatím uniká. Možná to souvisí nějak s hierarchií ve smečce. Asi vyčítá Pavle útok na vůdce smečky. -)

 

Co se děje v bříšku?

    Vrcholí přípravy na opuštění bříška. Štěňata sebou melou, jsou nepokojná a už se jim tam asi vůbec nelíbí. Pohyby, která štěňata vykonávají pociťujeme po přiložení dlaně na Anabelčino bříško, což nás vždy rozněžní a rozveselí.

    V tuto dobu nastoupil na post odpovědného dozoru a hlídače porodu taťka od Pavly. Vystřídal tak jejího syna Jakuba, který musel někam odjed....