4 dny do porodu

11.03.2012 10:49

    ...Je sychravé nedělní ráno. Anabelka byla už několikrát venku. Velké bříško a štěňátky stísněné orgány v něm, ji nutí se častěji chodit vyprazdňovat. Tak samo má problém s normální potravou. Málokdy sní najednou víc než (odhadem) pětinu běžné porce. O to více, vyloženě, žebrá různé laskominy. Je v tom tak zoufalá, že skoro šílí i z obyčejných kalciových tabletek.

 

    Anabelka je v 59 dni březosti od prvního krytí. Optimální den porodu má číslo 63. Moc času tedy nezbývá. Už od včerejška měříme po 12 hodinách její teplotu. Nastudovali jsme, že náhlý pokles teploty pod 37 stupňů bude z největší pravděpodobností avizovat začátek porodu v následujících 10-12 hodinách. U porodnice už proto máme připravené všechny potřeby a stále více se nás zmocňuje neklid.

 

    Anabelka vypadá na rozdíl od nás zcela klidně a vyrovnaně. Velice často si k nám zajde pro pohlazení, nebo se natočí zadkem a dá tak najevo že chce zrovna podrbat nad ocáskem a promasírovat záda. Toto jí působí neskonalé potěšení. Stojí bez hnutí, oči má slastně přivřené a uši sklopené do zadu. Vždy vydrží takhle stát déle než nás baví jí masírovat. Jsme to ale ostudní páničci.

 

Co se děje v bříšku?

    Štěňátka se už také připravují na opuštění bezpečí bříška a zřejmě už se necítí nijak zvláště pohodlně. Vždyť kdo ví kolik těch dárečků tam Anabelka má. Dorůstá jim srst na nose, bříšku, končetinách a ocásku. Mají již téměř porodní velikost i váhu. Kdyby se narodila již dnes, byla by šance, že při dobré a odborné péči přežijí. 

 

                                        Štěně v 59 dni