48 km po Oderských vrších a údolím Moravice

07.08.2011 13:29

Den první proběhl naprosto podle plánu. Vystoupili jsme s Anabelkou v Heřmánkách a šli přes Spálovský mlýn, Hádinku, Čermenský mlýn do údolí Budišovky. Počasí nám vyšlo, bylo krásně, možná pro Anabel trochu horko. Pochopila co od ní očekávám a tak mi hodně pomáhla hlavně do kopce. Kromě jedné zastávky na koupališti Hádinka, které má svou slávu už asi navždy za sebou, jsme šli téměř bez zastávky. V Budišově nad Budišovkou jsme se setkali s páničkou. Odpočinek byl už zapotřebí a tak jsme našli zahrádku, kde byl stín, voda a pivo.

Na startu v HeřmánkáchAnabel nevynechá jedinou příležitost jak se schladit

 

Volně pohozené koupaliště Hádinka

Ví co od ní očekávám a umí toupravené brodyPolorozpadlé můstky

... Společně jsme pak sestoupili k přehradě Kružberk a k penzionu Velké sedlo pod její přehradní zdí. Spali jsme pod přístřeškem a spalo se krááásně.  

    Druhý den jsme vyrazili kolem toku řeky Moravice směrem do Vítkova - Podhradí. Kousek za Zálužným stezka vede příkrým úbočím svahu tak 30 až 80 metrů nad řekou. Je velmi silně zarostlá maliním a ostružiním. Někdy se v tomto porostu úplně ztrácí. Mimo toto dobrodružství je zde i místo zvané Jeskyně. Jedná se o vstupy do podzemních dolů. Tady Anabel prokázala že je, nejen silný pejsek a že ví že se od ní očekává tah, ale že je i statečná, odvážná a obratná. Mocně mi pomohla při zdolání velice strmé stěnky, kterou vedla stezka kolem zmíněné jeskyně.

     Cestou do Podhradí jsme ještě našli pár hříbků. Přímo před očima jsme pak viděli talíř s houbovou omáčkou. Této představě se nedalo odolat. Rozhodli jsme se v Podhradí ukončit pochod a jeli domů. I tak má Anabelka v nohách slušných 48 km.

 

    Spaní venku je to nejlepší spaní jaké známePři hledání stezky Anabel nikdy nezaváhalaJeskyně - štolaNeuvěřitelný pomocníkBylo to o držku, ale takové kousky se přece nenechávají ani v nejprudším srázuMálokdy zapózuje. Tentokrát se ji to opravdu povedlo