Akce se vydařila

16.09.2012 17:20

I druhé setkání štěňátek naší Anabelky se vydařilo. Počasí bylo lepší, než v Jeseníkách a také procházka proběhla podle plánu celá. Co se týká pejsků tak se zúčastnili: Anabel, Amálka, Amorek, Apollo. Dále přijel kamarád s Ančou a Bohoušem a jako domácí nás uvítalo štěně Bernského salašníka Arny.

V pátek jsme se sešli vichni na penzionu Velké Sedlo pod Kružberskou přehradou. Trochu jsme si popovídali a povídání se protáhlo do brrzkých ranních hodin (pro některé i déle).

Ráno jsme šli na procházku směrem  na Tošanovice, ke kapličkce nad Zálužným (hlavní cíl cesty). Pak jsme prošli stále chátrajícími Jánskými koupelemi. A zabloudili kousek od Kružberku. Po tom co jsme se zdárně nalezli na horním konci obce jsme sestoupili až do Sklípku a dali si oběd.

K večeru si někteří zkusili lezení na zdejších cvičných skalách.

Štěňata rostou a sílí. Myslím, že další setkání by už mohlo být formou nějakého výstupu nebo formou horské túry. Dnes jsme ušli kolem 14km. Štěňata to zvládla na výbornou a to i přes to že obě fenky prodělávaly hárání.

Vzhledem k tomu, že jsme tentokráte nefotili, fotky přidáme až je nám fotící účastníci pošlou.

 

PS: Pro zajímavost přikládám něco o historii kaple, ke které jsme se vydali. Můžete si počíst a prohlédnout i obrázky.

Staré Těchanovice - Poutní kaple 14 svatých pomocníků v nouzi

Zabrousil jsem ještě do hloubi serveru, který popisuje námi navštívenou kapli a objevil krásný článek o historii Jánských koupelí. Doporučuji si ho přečíst.

https://www.zaopavu.cz/view.php?nazevclanku=byvale-lazne-janske-koupele&cisloclanku=2009030006

 

Fotogalerie: Akce se vydařila