Devatenáct

27.02.2012 14:24

 

    ...Anabel se nám mění před očima. Viditelně zmohutněla, respektive ji narostlo bříško. Kolem bradavek, které jsou nyní velké a vystouplé ji vypadává srst (to aby štěňátka neměla tlamičky plné chloupků). Je opatrná, lenivá a dává více než kdy předtím najevo že se ji něco nelíbí. Například ji včera vylekal Kuba hlasitým telsknutím. Vynadala mu hlasitým štěkotem. Určitě mu řekla něco co si za rámeček nedá. Vůbec se s ním nemazlila.

 

    Taky mění stravovací zvyklosti. Nedávno žrala jako žíravina, pak by k tomu všemu ještě mlsala. Nyní mi to připadá jako by procházela další změnou. Nežere už takové množství (některé odměřené porce dokonce ani nedojí), ale k pamlskům se vrhá s pohledem šílence. Ještě že mlsá zdravě. Mezi její nejoblíbenější zákusky patří: spařená zelenina (brokolice, mrkev), pak také tvaroh se žloutkem a samozřejmě krabí tyčinky. Jediné co jí „neleze“ jsou calciové tabletky. Než je spolyká viditelně trpí.

 

    Největším překvapením je pro nás jak Anabelka přijala porodnici. Už při stavbě zvědavě koukala co to vzniká za bednu. Sotva jsme ji dokončili a provizorně vybavili polštáři tak si hned vlezla dovnitř. Od té doby si tam čas od času zajde odpočinout.

 

Co se děje v bříšku?

    Štěňatům začíná růst srst a probíhá kostnatění pánve. Jejich velikost je kolem 9 cm a jsou již nahmatatelné rukou (Anabelka to prohmatávání a jemné masírování přímo zbožňuje)