První širák

18.07.2012 10:34

 

Plánujeme první širák našich štěňat

        Štěňata, už jim neříkám jinak než „děcka“ ještě nespala mimo domov pod širákem. Vymyslel jsme proto akci při které je uvedu do role táborníků. Odehraje se 10. - 12. srpna (pokud plány něpřekazí nějaký dlouhodobý lijavec). Kde? Na ověřeném, příjemném a klidném tábořišti v Malé Morávce. Jelikož už málo lidí má rádo turistiku spojenou s tábořením, je velká pravděpodobnost, že tábořiště bude, jako prozatím vždy když jsem tam byl, zít (od slova „zeje“ -)) prázdnotou. Aspoň v to doufám.

            V programu, krom bivaků pátek – neděle, bude výstup Velkou Kotlinou s alternativním pokračováním ve formě: a/ návratu stejnou trasou; b/ návštěvou Ovčárny; c/ návštěvou třeba i Pradědu. Nejpravděpodobněji však přejdeme nad Velkou kotlinou k Jelení studánce a dál přes Alfrédku zpět do Karlova.

 

Shrnutí:

Příjezd na tábořiště přes Malou Morávku – Karlov, pod prvními vleky vlevo sjezd přes říčku na louku. Na tábořiště je příjezd autem. Na tábořišti lze postavit stan jakýchkoliv rozměrů. Tábořiště je vybaveno WC a korýtkem na umytí se studenou vodou a tuším i sprchou (žádný luxus nečekejte). My přijedeme již v pátek v podvečer. Na avizovanou vycházku půjdeme v sobotu, předpokládám že vyrazíme mezi 9 -10. Návrat někdy odpoledne, aby se stihlo dotahat z lesů nějaké dřevo. Pro psy bude dobré vzít stake outy, nebo něco čím se dají nějak uvázat. Jinak by se šikla sekerka. Pilka bude k dispozici

 

Mapu naleznete zde: https://amapy.centrum.cz/nastroje-m5?c=50.04612,17.24905&z=13&mc=trs