Úterý - výlet na Hrubou skálu

05.07.2011 15:53

... Ráno po snídani se domluvila téměř celá naše skupina na společném výjezdu na kolech na Hrubou skálu. To bylo pro Anabel něco. V tak velké smečce ještě nebyla. Od začátku se snažila být vpředu. Dokonce jsme trošku smečce poodjeli, ale přišlo na ní sr..í. A tak zatímco vykonávala potřebu na kraji cesty, celá smečka nás předjela.

Jeli jsme kolem kamenného mostu i studánky s pitnou vodou. Dlouhou dobu jsme jeli po rovině, nebo mírně z kopce. Pak jsme ale začali stoupat. A jak!!! Projeli jsme krásnou skalní branou.Smečka se roztrhala, Anabelka tedy neměla důvod někoho stíhat, tudíž přestala tahat. Já jel navíc rychleji než byla zvyklá běhat do kopce, tak jsme museli pár krát zastavit a jít po svých aby se vydýchala.

Smečka se spojila až u vrcholu stoupání u obce Vyškeř.  Kousek dál byla první zastávka, a Anabelka za odměnu dostala ochutnat milovanou pivní pěnu.

Po odpočinku vedla cesta prudce dolů, pak zase nahoru až na Hrubou skálu. Cestou jsme viděli ten hrad u kterého jsme včera zmokli úplně z jiné strany.

Pak jsme už jen sjížděli . Tentokrát byla cílem Polepšovna. Anabel se držela statečně, ale už na ni bylo vidět že toho má dost. Když jsme dorazili do Polepšovny (rázovitá, hezká restaurace), lehla si pod stůl a ležela až do našeho odjezdu. 

Z Polepšovny cesta veda velmi prudce dolů. Anabelka motala nožkama a tak jsme zastavili na odpočinek. Hned se před náma zjevil krásný hříbek. Když jsme sjeli do údolí, poznali jsme že se naše cesta blíží závěru. Anabel si ještě schladila nožky u studánky a za chvíli jsme dorazili domů. Dnes má v nožkách 23 km běhu.

 Hned po příchodu domů, zalezla do stínu a odpočívala...