Velikonoce

09.04.2012 09:32

 

    ...A máme tady Velikonoční pondělí. Štěňata stále rostou jako z vody (což je jistě dobře) a nám to působí některé i nečekané problémy. Například to, že nám štěňata vyrostla z porodní bedny. Byla už tak velká, že Anabelka začínala mít problémy se usídlit při kojení tak, aby se dostalo na všechna a taky aby je nějak nezranila. Další pohnůtkou že je nutné starou porodnici nějak řešit, byly množící se útěky. Děcka prostě nezastavíš.

 

    Bedna šla pryč (rozebere se, uskladní a až příjde zase čas, tak ji smontuji pro další štěňátka). Místo ní, jsem smontoval dřevěnou kontrukci která ohraničuje plochu cca 2,5 x 1,8 m. Pavla ji vystlala dekama a podložkama. Area nového výběhu nyní zabírá skoro celý samostatný pokoj.

 

    Štěňátka jsou čím dál tím víc aktivní. Jsou hravější. Tak po tom dravčím způsobu. Začínají se prát, kousat, provokovat. Někteří si ověřují své schopnosti štěkat, výt. Je to sice legrační a ke štěkotu to má hodně daleko, ale snaha se cení.

 

    Další věcí co musímě řešit je „dobašťování“. Že nevíte co to je? No štěňata pokud se nenabaští, mají hlad a otravují ty šťastnější co se více nasytili mateřského mléka. Musí se tedy „dobaštit“. Řešíme to individuálně. Děcka mají rády Nutrilon, ale takový Ostraváček je pro ně učiněný zákusek. Lízají ho ze lžičky a dokáží si o něj docela jednoznačně říci....