Výlet

28.05.2012 11:12

 

    Další víkend za námi. Byl vydařený. Štěňata se poprvé v životě vezla autem na výlet. Zatímco Anabel okupovala celý zavazadlový prostor, který není nikterak malý, štěňata se tísnili s obavami ve tvářích na klíně Pavly. Tak hodné kdyby byly pořád.

 

    Jeli jsme k Pavlininým rodičům. Děcka se chovaly slušně, zvědavě si prozkomávaly cizí zahradu. Došlo samozřejmě na hraní a na mazlení. Zkrátka, pěkný den.

 

    Víkend trošku opět zakabonili „zájemci“ o štěňátka. Píši v úvozovkách, protože mám na mysli velice specifickou skupinu „zájemců“ a tím i potenciálních chovatelů. Jsou to takoví, kteří neváhají a velice urputně si telefonicky rezervují štěně. Většinou na 150% slibují že přijedou o víkendu a že určitě pejska chtějí. Jsou děsně nadšení a děsně přesvědčiví. V pátek, když jim voláme abychom si upřesnili kdy je máme čekat abychom si mohli naplánovat program neberou telefon. A neberou ani později a samozřejmě se už nikdy neozvou.

 

    Určitě nikdo kdo odchová štěňata nikoho nebude nutit aby si je koupil jen proto že to slíbil. Vždy je lépe když si dotyčný uvědomí zavčasu že na výchovu štěněte nemá podmínky, čas, prostory. Je to pochopitelné a pro mne osobně je to znak odpovědného přístupu.

 

    Ten přístup co prezentují výše zmínění „zájemci“ je především neslušný a o charakteru, slušnosti, odpovědnosti i inteligenci dotyčných vypovídá úplně všechno.

 

       Pohoda nedělního odpoledne